Montage opbergrek

Het monteren van de opbergrekken kunt u in eigen beheer (laten) uitvoeren, wij kunnen u de montage uit handen nemen tegen een uurtarief van € 40,- excl. BTW.

Onze stellingkasten zijn redelijk eenvoudig te monteren.....met een beetje handigheid, een hamertje en een accuboormachine is het goed te doen.

Beschrijving van de montage van een opbergrek

Als eerste plaatsen we de voetjes en topdoppen in de verticale stijlen.

Van 2 stijlen (één voor en één achter) maken we een staander (juk) door de (diepte) dragers in de stijlen te klikken. Deze dragers bepalen de positie (hoogte) van het legbord, het legbord wordt namelijk in deze dragers geklikt.

Bij bijvoorbeeld 5 legbord niveaus per segment betekent dat dus dat we 5 dragers in de staander klikken op de verschillende hoogtes waar de legborden moeten komen.

We willen bijvoorbeeld een opbergrek plaatsen welke uit 2 segmenten aan elkaar bestaat. Dan hebben we 3 verticale staanders nodig.....2 "eind" staanders en 1 "midden" staander.

Een "eind" staander bestaat uit 2 stijlen en (in dit geval) 5 dragers aan één kant. Een "midden" staanders bestaat uit 2 stijlen en (in dit geval) 10 dragers, 5 dragers aan de ene zijde en 5 aan de andere zijde.

Als we nu tussen een "eind" staander en een "midden" staander de (in dit geval) 5 legborden in de dragers links en rechts plaatsen hebben we één opbergrek segment, nu de schoring te achter het rek plaatsen voor de stevigheid.

We gebruiken "lengte" schoren of "kruis" schoren....deze worden aan de achterzijde van het opbergrek geschroefd, u kunt deze bevestigen met bijgeleverde parkers en het schroefbit in een accuboormachine.

Nu staat het eerste segment , daarna de legborden van het 2e segment in de dragers van de "midden" en de andere "eind" staander plaatsen en het opbergrek staat.